LEDARE

Maria Qvarfort
Ordförande i föreningen

ledare i Bamsegympa
Gympa Kidz
Aerobic Gymnastics
Hej det här är Maria och jag har varit aerobicinstruktör sedan 1997. Det började på Träningshuset i Åkarp med en barngrupp i Aerobic (10-12). År 2000 gick jag en utbildning i gruppträning och fick S.A.F.E.-certifikat i Aerobic. Mellan år 2000-2002 var jag aerobicinstruktör på VUGI (Växjö Universitets Gymnastik och Idrottsförening) efter det har jag varit aerobicinstruktör på MAI Friskvård, Malmö och på Träningshuset, Trelleborg.

Jag började träna Aerobic Gymnastics under våren 2003. Jag blev bronsmedaljör i Riksmästerskapen 2004 i obligatoriska nybörjar-programmet och jag vann min senaste tävling 2010 i friaklassen på Rikstävlingen i Trelleborg.

Jag har gått domarutbildning i Aerobic Gymnastics under 2004-2005. Jag har sedan fortsatt att utbilda mig inom gymnastiken och gick Baskurs Barn & Ungdom 2006, Bamsegympa utbildning 2010 och Teori steg 1 (fysologi, anatomi och ledarskap) 2012. Bamsegympa och Liten och STOR gymnastik började jag leda när min dotter var 1,5 år. Idag här hon snart 5 år och min son 2 år.

Övriga förtroende uppdrag inom gymnastik och föreningsliv är: ledamot i barn- och ungdomkomittén i Gymnastikförbundet Syd, ordförande i Aerobic Gymnastics tekniska kommitté i Gymnastikförbundet Syd och kassör i Föreningsalliansen i Staffanstorp.
Jag stolt mottagare av priset som Årets Ledare 2013 i Gymnastikförbundet Syd

Emelie Grönvall
ledare i Bamsegympa
Aerobic Gymnastics

tävlar i Aerobic Gymnastics

Mitt namn är Emelie och jag har tränat aerobic gymnastics i Perform i 7 roliga år. Jag har varit ledare för Bamsegympa i 3 år och är nu huvudledare för en grupp med två hjälpledare. Jag går sista året på gymnasiet där jag läser naturvetenskapliga linjen. Innan jag började träna aerobic hade jag testat på massor med olika sporter, bland annat rytmisk gymnastik, drilling, badminton och simning. Aerobicen är det som passar mig bäst och som jag älskar att hålla på med. Jag känner att jag kan utvecklas mycket i föreningen, både med min egen träning och som tränare/ledare. Jag är glad över att ha blivit tilldelad Skånes idrottsledarstipendium 2014 och priset som årets barn- och ungdomsledare i Staffanstorps kommun 2014.

Melinda Nilsson
ledare i Bamsegympa
Aerobic Gymnastics

tävlar i Aerobic Gymnastics

Jag heter Melinda Nilsson och är ledare för bamsegympa och tränar och tävlar i Aerobic Gymnastics. Jag har under större delen av mitt liv hållit på med ridning och under de senaste åren har jag dessutom gett mig på konståkning. Jag har gått Baskurs Barn och Ungdom 2014. Om dagarna studerar jag Service Management på Lunds universitet.

Anna Ingvald
ledare i Bamsegympa, Liten och STOR gymnastik
Gympa Kidz

Mitt namn är Anna Ingvald och jag är ledare för Liten & Storgymnastiken. Jag är mamma till tre barn födda 03, 08 och 12. De två äldsta har jag gått på föräldrabarngymnastik och Bamsegympa med. Jag arbetar som lärare för barn i de yngre åldrarna och jag tycker att det är viktigt att få in rörelse i klassrummet och jag har därför gått flera av Friskis&Svettis Rörisutbildningar. En kurs i taktil stimulering, massage har det också blivit, så att jag kan leda massagestunder i klassrummet, då det är viktigt att kunna slappna av. I januari ska jag gå Bamsegympa-utbildning. Som student tränade jag mycket aerobics, för att därefter gå på gympa. Idag tränar jag helst BodyBalance och dans.

Jennie Oorthen
ledare för
Alla Kan Gympa

Jennie heter jag och är ny i denna förening. Jag är född med en CP-skada vilket gör att jag använder rullstol. jag kan även gå korta sträcker med stöd av någon/något. Jag har alltid varit intresserad av träning och kost och gör vad jag kan och förväntas av mig i alla situationer och är det något jag inte kan så gör jag på mitt sätt eller lär mig.
Jag har 2007 gått en friskvårdslinje på Vajevikens folkhögskola där fick/har jag bred kunskap om all sorts träning. Jag har även tidigare hållit i pass för äldre på sommarsol och jag har själv tränat 2 ggr på move and walks intensiv träning i 4 veckor. jag tränar själv dagligen för att bibehålla mina funktioner Samt mediterar dagligen.
Jag ser fram emot att vara en del av gemenskap och att kunna ge mina erfarenheter och kunskap och ta del av andras. Jag har stor kunskap av funktionsnedsättningar. Jag har mycket humor och glädje och ser fram emot att möta nya människor och utmaningar.

Felicia Andersson
ledare i Bamsegympa
Gympa Kidz

tävlar i Aerobic Gymnastics

Hej mitt namn är Felicia. Jag började träna aerobic när jag var 8 år. Hur jag hittade att det fanns kommer jag inte ihåg. Men jag började och tyckte att det var väldigt kul. Aerobicen var även bra träning bredvid judon som jag tränade då. Efter drygt 3 år började vi gör rutiner som vi skulle tävla med. Jag som älskar att tävla och utmana mig själv blev väldigt glad att äntligen få visa upp vad man kunde. Efter det blev det fler nya rutiner och fler började. Nu har det gått några år sedan jag började tävla men jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt. Att få komma ut och se andra föreningar och deras rutiner och utvecklingar är också otroligt roligt och spännande. I våras började jag och två andra tjejer på vår egna rutin en trio. Hela den rutin har vi gjort själva och vi är så klart väldigt stolta över den. I höstas började jag som Bamsegympa ledare. Jag tycker verkligen det är super roligt. Jag har alltid gillat jobba med barn pga att man lär sig hela tiden nya saker. Något som är väldigt kul med Bamse barnen är att få känna att någon ser upp till en.

Ellen Nilsson-Lundberg
ledare i Bamsegympa
Gympa Kidz

tävlar i Aerobic Gymnastics

Jag heter Ellen Nilsson Lundberg och är född år 2000. Jag har hållt på med gymnastik och dans så länge jag kan minnas. När jag flyttade till Staffanstorp började jag med Rytmisk Gymnastik på Nevis RG. Där tävlade jag i trupp. Jag började på Dans och Gymnastik hos Maria på Perform Aerobic Gymnastic Club när jag var 8 år. Vi fick lappar i skolan och min mamma tyckte jag skulle prova på. Jag tränade i ca 1 år innan min simning tog över helt. Men som 10 åring insåg jag att simning inte var något för mig så jag slutade simma och någon månad efter hittade jag tidningsartikeln om Perform och blev sugen att testa aerobic gymnastics. Så jag gick tillbaka till Perform och Maria och drog med min min bästavän Minea. Nu tävlar jag individuellt i Aerobic Gymnastics. Jag har varit bamseledare i en termin. Vilket jag tycker är jättekul. Jag trivs jättebra i min förening och hoppas helt klart på att vi ska bli större.

Minéa Rönngard
ledare i Bamsegympa
Gympa Kidz

tävlar i Aerobic Gymnastics

Mitt namn är Minéa Rönngard och jag har gått på dans & gymnastik sen jag var ganska liten. Började på rytmisk gymnastik när jag var 6 år, höll på i kanske ett år, sen dansade jag show dance, och har även gått på cheerleading ett tag. Sen har jag simmat i cirka 6 år också, men slutade för 2 eller 3 år sen. Började på Aerobic för cirka 3 år sen, och de är helt klart det roligaste av alla dans & gymnastik formerna. Just nu är jag också ledare för en Bamsegympa grupp & ska även hålla i en dans för lite äldre barn.

Sofie Lidborn
ledare i Liten och Storgymnastik

-

Moa Ingvald
ledare i Bamsegympa

tävlar i Aerobic Gymnastics

Hej! Jag heter Moa Ingvald och jag är 11 år. Jag började träna aerobic hösten 2013. Innan jag började på aerobic så gick jag även på dans men när jag började på aerobic så kände jag att jag ville satsa på den istället. Jag fastnade helt för det. Våren 2014 så började jag hjälpa min mamma på hennes bamsegympa och tyckte det var jätteroligt. På hösten därefter så började jag hjälpa till på bamsegympan på torsdagar. Det är jätteroligt när barnen ser upp till en.